Contemporary extension, Leeds

Following the refusal of a previous planning application we were approached to assist in applying for a first floor extension to an existing stone terraced property.

 

Located in a conservation area in a picturesque village over-looking Leeds the extension creates an additional bedroom for the owner and their growing family and enables them to remain in their current house. 

 

Approval was granted on appeal for a contemporary copper clad extension. The simple form is 'set in' from the existing host dwelling enabling the history and detail of the host dwelling to be read.

 

The copper cladding was specified for its quality and enduring physical as well as aesthetic qualities whilst also reinforcing the contrast between 'old' and 'new'.

 

The extension has a simple horizontal window to the rear which whilst minimalistic reflects the proportions of the existing sash windows of the host dwelling helping to tie the new extension in with the old.

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Houzz Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Wighton Architects Ltd
Matthew Murray House, 97 Water Lane
Leeds, LS11 5QN
0113 833 0833
www.wightonarchitects.com